Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Interview met Meisha Stykowski, oprichtster en creatief directeur van Cocolux Australia

Sinds de oprichting van Cocolux, vijf  jaar geleden in een garage aan de centrale kust van New South Wales, is het bedrijf blijven groeien wereldwijd  en biedt het een groot assortiment producten aan klanten.

Meisha verteld hoe het idee voor Cocolux Australië is ontstaan:

 “Het idee voor Cocolux kwam toen ik mijn tweede kind verwachtte. Destijds was ik verslaafd aan geurkaarsen en sierkussens die ik stiekem opbergde zonder dat mijn man het wist. Het was tijdens deze tweede zwangerschap dat ik begon na te denken waar kaarsen van zijn gemaakt. Als gevolg hiervan begon ik onderzoek te doen naar de samenstelling van de kaarsen die ik aan het branden was en ontdekte ik dat paraffine was een bijproduct is van gehydrogeneerde aardolie, een bijproduct van aardolie. Ik kwam ook meer te weten over de aanzienlijke ontbossing die gepaard gaat met de productie van palmolie en besloot een duurzaam, volledig natuurlijk alternatief te gaan bedenken. De meeste kaarsen werden namelijk  niet gemaakt met milieuvriendelijke of gezondheidsvriendelijke materialen.

Het andere frustrerende probleem was dat ik na elke kaars die ik brandde, nog een ongewenst glazen vat weggooide. Veel van de door kaarsenmerken geproduceerde vaten, kaarsenhouders,  waren goedkope glazen, ontworpen met weinig aandacht voor esthetiek.

Ik wilde ook  niet langer schadelijke chemicaliën in mijn huis verbranden of voor altijd niet inspirerende kaarsenvaten weggooien, dus besloot ik een merk te creëren dat deze twee problemen oploste. Het kostte me een jaar van vallen en opstaan ​​in mijn keuken thuis om een pure was op kokosnootbasis te ontwikkelen  voor mijn kaarsen en het zoeken naar een leverancier die een kaarsenhouder  kon produceren dat was ontworpen met het juiste oogmerk en esthetiek in gedachten. “

Meisha legt verder uit hoe de filosofie, waar Cocolux Australië op is gebaseerd, namelijk ‘geinsprireerd door de natuur’, verwerkt is in haar producten:

 “Alle producten in het Cocolux-assortiment zijn gemaakt met het milieu in gedachten. Ze zijn van nature organisch. Elke kaars is gemaakt van materialen die duurzaam worden geëxtraheerd en gebruikt. De lont van elke kaars is 100% puur katoen en loodvrij om een schone brandervaring in huis te garanderen. In principe komt alles uit de omgeving. We gebruiken alleen wat de aarde produceert. Niets is kunstmatig. 

Ik ben altijd een grote fan van kokosolie geweest. Ik gebruikte het voor schoonheidsrituelen en voedsel en bij Cocolux gebruiken we het voor onze kaarsen. In tegenstelling tot andere merken die goedkopere melanges gebruiken op basis van bijvoorbeeld aardolie, is Cocolux trots op een natuurlijke mix van kokoswas. Onze kokosolie wordt ook gebruikt voor koken, eten en cosmetica. We mengen deze kokosolie met een kleine hoeveelheid natuurlijke bijenwas om onze unieke kwaliteitskaarsen te kunnen maken. ”

Meisha verteld hoe zij haar klanten aanmoedigt om haar duurzame filosofie over te nemen:

“Al onze kaarsen worden geleverd in volledig recyclebare en herbruikbare houders. We geven om onze impact op het milieu en onze ecologische voetafdruk. Met dit in gedachten hebben we de houders ontworpen voor hergebruik nadat de kaars is verbrand. De houders, gemaakt van puur koper, messing, onyx en ijzer, zijn perfect om te worden hergebruikt als vaas, make-upborstelhouder, tandenborstelhouder of thuis voor bijvoorbeeld uw nieuwe plant. 

We bieden nu ook na vullingen van al onze favoriete geuren aan, zodat klanten de houder ook op deze manier kunnen hergebruiken, zonder een geheel nieuwe kaars te hoeven kopen. Ik heb klanten vaak horen zeggen dat ze hun Cocolux-kaars niet willen verbranden, simpelweg omdat het er te goed uitziet op de salontafel of op het dressoir . Met de release van onze na vullingen voor kaarsen kunnen ze zich prettiger voelen bij het branden van hun kaarsen en ze vaker gebruiken ”

Meisha verteld over wat de belangrijkste fase is in het productieproces van Cocolux australie:

 “Ik weet niet zeker of het ene proces belangrijker is dan het andere. We investeren echt in alle productiestadia om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het hoogste niveau is. Al onze leveranciers moeten zich concentreren op het produceren van de best mogelijke kwaliteit. Ons messing en koper is handgemaakt in India door een toonaangevende fabrikant. Onze kokosolie is een product dat normaal wordt gebruikt voor voedselconsumptie en dat we rechtstreeks vanuit Maleisië importeren. Onze geuren zijn onze eigen melanges, zorgvuldig in eigen huis gemengd, gegoten en verpakt in onze productiefaciliteit in Australië. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van het proces zijn de nieuwste kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat het aan onze normen voldoet voordat het naar onze klanten wordt verzonden. “

Meisha beschrijft hoe haar merk is geëvolueerd gedurende de vijf jaar dat het bestaat:

“Met stijl en kwaliteit als doel en onze focus, stoppen we niet als het gaat om productverbetering. We zijn sinds de lancering vijf jaar geleden steeds verder door gegaan met het maken van kwaliteitsontwikkelingen. Zo hadden we bijvoorbeeld  onze kaarsenhouders in het begin niet gelakt, dus de klant moest ze polijsten met metaalreinigers om de glans te behouden. Nu lakken we ze zelf, zodat de oorspronkelijke glans en luxueuze uitstraling behouden blijft.

We hebben nu ook een fluwelen basis voor onder onze koperen kaarsen gecreëerd om de oppervlakten te beschermen waarop de kaars is geplaatst. Het is dus niet nodig om een ​​onderzetter te gebruiken bij het branden van de kaars bij bepaalde oppervlakten die kunnen worden beïnvloed door hitte. “

Meisha verteld hoe de geuren van Cocolux Australië een atmosfeer creëren en stemmingen beïnvloeden:

“Cocolux-kaarsen zien er niet alleen mooi uit, maar ze ruiken ook lekker. Onze geuren zijn zorgvuldig samengesteld om in elke omgeving te passen en u te laten ontsnappen met geur. Of u nu wilt ontspannen, opgetild wilt worden, uw geest wilt kalmeren of naar een denkbeeldige plek wilt gaan, er zal altijd een geur voor u zijn. ”

Meisha beschrijft welke geur uit haar collectie de meest veelzijdige is:

“’Eilandvijg, Cassis en Perzik’ of onze ‘Tonka Boon en  Limoenschil’. Beide geuren zijn allround sterk verkopend en geliefd bij zowel mannen als vrouwen.”

Meisha beschrijft welke geuren haar persoonlijke favorieten zijn:“

Ik heb er drie, ‘Viooltjes en Tobacco’, ‘Kokosnoot Gember en Pomelo’ en’ Palmblad en Bamboe.

‘ Viooltjes en Tobacco’ is een prachtige, verfijnde bloemige houtgeur. Het is een geur die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen.

Ik hou van ‘Palmblad en Bamboe’ en ‘Kokosnoot Gember  en Pomelo’,  omdat ze zijn ontworpen om je te kunnen laten ontsnappen  naar een tropisch paradijs met geur. ”

Meisha beschrijft wat ze het leukste vindt aan haar werk en of ze altijd al een ondernemer in hart en nieren is geweest:

 “Terugkerende naar het begin, werd ik geboren in Nieuw-Zeeland en verhuisde met mijn ouders en twee zussen naar Sydney Australië toen ik zes jaar oud was. Mijn vader is altijd een ondernemer geweest en hij heeft zijn drie dochters altijd geïnspireerd om na te denken, vragen te stellen en innovatief te zijn. Het lijkt erop dat zijn ondernemingsgenen ook in ons zitten, omdat zowel mijn zussen als ik zijn voorbeeld hebben gevolgd om een eigen bedrijf te starten.

Mijn werk heeft veel aspecten, maar voor mij als creatief persoon is het mooiste gedeelte, dat ik mijn ideeën fysiek tot leven zie komen. Dat proces, om een idee te bedenken en het tot een tastbaar product te kunnen maken, is wat mij drijft en inspireert – of het nu nieuwe geuren, nieuwe kaarsenhouders of producten zijn. “

Meisha verteld wat meer over haar “ me-time” rituelen:

“Mijn enige ‘me time’ ritueel dat me helpt om me te concentreren en te mediteren, is hardlopen. Ik voel me altijd beter hierdoor en het is door de jaren heen een vast  ritueel geworden.

Anders dan dat is het tijd doorbrengen met mijn twee dochters en echtgenoot erg belangrijk voor me. Mijn man David en ik werken zoveel voor Cocolux Australia en het gezinsleven is iets dat in het verleden moest worden opgeofferd hiervoor. Ik waardeer die kleine momenten zoals lego spelen, werken aan ons op maat gebouwde barbie huis of om naar buiten te gaan en te genieten van de prachtige omgeving waarin we leven. “

Als laatste wil Meisha het volgende tegen haar ( toekomstige ) klanten zeggen: 

“Ten eerste moeten we onze nieuwe klanten en klanten die ons vanaf het begin hebben gesteund bedanken. Als onze klanten niet  geloofden in wat we proberen te doen en te creëren, was niets van dit alles mogelijk geweest.

We moeten ook onze geweldige retailers bedanken, want zonder hun steun krijgen onze klanten niet de kans om ons merk en de kwaliteit van onze kaarsen, die we creëren, te ervaren.

Met zoveel concurrentie op de geurmarkt voor geurkaarsen en diffusers, moeten we trouw blijven aan wat onze ethos en onze filosofie vanaf het begin is geweest. We zullen nooit de keuze van materialen die we kiezen compromitteren vanwege de kosten  en we zullen altijd luxe blijven ontwerpen, met ecologische overwegingen in het hart van ons merk.

Bedankt iedereen, die ons ondersteunt en we kijken ernaar uit om nieuwe klanten te ontmoeten om te proberen en te ervaren wat Cocolux Australia in de toekomst te bieden heeft! “

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert