Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Interview met Helen Armstrong, oprichtster en directeur van Apsley Australia

Niet veel organisaties kunnen zichzelf marktleiders noemen, maar dat is een claim die Apsley Australia, nog steeds een familiebedrijf, vol vertrouwen kan maken. Halverwege de jaren negentig introduceerde Apsley Australia, diffusers op de Australische markt en hebben zij de standaard gezet die anderen nu volgen. Met een voorliefde voor interieurs, flair voor design en intuïtie voor trends, is Apsley Australia een wereldleider geworden in huisgeuren. Deze befaamde geuren voegen elke dag een vleugje luxe toe aan uw ruimte en stijl.

Helen vertelt over het verhaal achter Apsley Australia:

“Apsley and Company werd opgericht in 1995 en wij, ik en mijn zakenpartner David Daff, kochten het in 1998, (het was een klein bedrijfje dat geurige bad- en lichaamsoliën maakte voor de cadeau-industrie) omdat we het bedrijfsleven wilden ontvluchten. David heeft een technische achtergrond en ik heb een HR-achtergrond. Te veel strategische vergaderingen hebben ons uiteindelijk over de streep getrokken om voor onszelf te beginnen.  We vonden dat we het beter konden doen …. jemig wat een leercurve is het geweest!

De start van Apsley Australia is bescheiden. We werkten vanuit een kleine fabriek in Melbourne. We realiseerden ons al snel dat we niet konden overleven tenzij we het zakelijke en productaanbod zouden uitbreiden. We hebben gewerkt aan het aangaan van relaties met grote retailers, vervolgens aan het opbouwen van exportmarkten en als laatste aan het creëren van nieuwe producten.

In 2005 introduceerden we de geurverspreider op de Australische markt en creëerden we een geheel nieuwe productcategorie. Nu ontwikkelen en produceren we onze 3 prachtige merken genaamd Abode aroma, Scented Space en Apsley and Company. Alle drie staan ​​bekend om hun heerlijke geuren en pure luxe. ”

Helen vertelt meer over de naam van het bedrijf, Apsley:

“We hebben de naam overgenomen, maar het bedrijf is vernoemd naar Apsley House in Londen. Het meest spectaculaire adres in de hoofdstad, ooit bekend als ‘Nummer 1 Londen’. Dit prachtige Georgiaanse gebouw was het Londense huis van de eerste Hertog van Wellington en is sinds zijn grote overwinning in Waterloo in 1815 heel weinig veranderd. In Apsley House kun je van een van de beste kunstcollecties in Londen aanschouwen, met schilderijen van Velazquez en Rubens, evenals een prachtige collectie zilver en porselein.”

Helen beschrijft de filosofie en visie achter Apsley and Company:

“Onze filosofie is duidelijk; Een product moet uw leven verbeteren – het moet van hoge kwaliteit zijn, mooi zijn en iets zijn dat u speciaal laat voelen. Als een product die drie dingen niet levert, waarom zou u het dan kopen?

Ons doel en onze focus was om stukken te creëren die op maat gemaakt waren, premium, verbluffend mooi en tegelijkertijd functioneel. Onze luxueuze diffusers en kaarsen zijn geboren uit de blijvende reislust van ons team. Door een verhaal achter elke geur en bijbehorend ontworpen glaswerk  te maken, kunnen we de tijd, plaats of het gevoel dat het oproept versterken. Door internationale en nationale markten te onderzoeken, hadden we een groeiende behoefte aan meer dan ‘alleen maar een kaars met een deksel’ geconstateerd. Duurzaamheid en afval minimalisatie staan bij de consument centraal, waardoor we wisten dat het van cruciaal belang was om iets echt moois en voor eeuwig te creëren, om keer op keer van te houden.”

Helen omschrijft het prachtige merk Apsley and Company:

“Apsley and Company is luxe in alle opzichten. Ambachtelijke geuren, geïnspireerd vanuit de vijf meest exotische locaties ter wereld en hiernaar vernoemd, die vervolgens verder zijn door ontwikkeld door Europese parfumeurs volgens onze precieze instructies.  Geur ontmoet mode in de weelderige collectie van Apsley and Company.

Klanten zijn op zoek naar kaarsen voor  mooie decoratiestukken. Geïnspireerd door interieurtrends in Europa, stralen de heerlijk grote decoratiestukken een stijl van weelderige extravagantie uit, die een glamoureuze uitstraling in elke ruimte garandeert. Het voortreffelijke ambachtelijke glaswerk is mondgeblazen en exclusief gemaakt voor Apsley and Company. Elk glaswerk is volledig uniek en laat  voldoende licht door, wat ervoor zorgt dat er een betoverende gloed ontstaat.

Apsley and Company bestaat uit 5 geuren, geïnspireerd vanuit de vijf meest exotische locaties, die identiek zijn voor zowel de kaarsen als de diffusers.  Elke geur heeft een specifiek en uniek glaswerk, welke zich van elkaar onderscheiden door kleur en compositie van deze kleuren in het glaswerk.

Gebaseerd op deskundig vakmanschap, doordrenkt van inspiratie en samengesteld om een ​​assortiment te bieden dat variëteit en stijl biedt, zijn onze Apsley en Company Luxueuze diffusers en kaarsen een project van liefde. Van het maken van de perfecte vazen voor de diffusers en houders voor de kaarsen,  tot het omhullen van huizen in onherroepelijke geurherinneringen.”

Helen beschrijft verder hoe de heerlijke geuren van Apsley and Company zijn ontstaan en gecreëerd:

“Een eerste indruk van een geur is een onmiddellijke, bijna primaire reactie. Ons meest primitieve gevoel is geur. Het heeft de neiging om ongeveer 75% van onze dagelijkse emoties te dicteren, waardoor we meningen, levendige herinneringen en percepties kunnen vormen. We kiezen er actief voor om onszelf in geuren te dompelen, ze door onze huizen te laten stromen en ze onherroepelijk te verbinden aan belangrijke gebeurtenissen in ons leven. Aan de andere kant gaat het om een rigoureus en gepassioneerd proces van onderzoek, samenwerking en perfectionisme. Van een suggestieve, ansichtkaartachtige herinnering vastgelegd in een vluchtig moment in het buitenland, tot de was die in een mondgeblazen glazen vaas wordt gegoten, onze geuren ondergaan een indrukwekkend traject van inspiratie tot innovatie.

Om een ​​heel spectrum van verlangens te bevredigen, was het duidelijk dat onze luxueuze diffuser- en kaarsenserie van Apsley and Company een beroep moest kunnen doen op een gevarieerd smaaktapijt. We begonnen geurfamilies te identificeren waarvan we wisten dat ze de meeste aantrekkingskracht hadden, bouwden een korte beschrijving voor onze parfumeurs op en schetsten we de ervaringen die we probeerden op te wekken vanuit de 5 gekozen exotische locaties verspreid over de wereld.

Vanaf het eerste idee tot en met de release, kan het tussen de drie en achttien maanden duren om een nieuwe geur op te roepen uit een schat aan rijke inspiratiebronnen. Zoals een architect esthetiek zou overwegen, metingen zou overpeinzen en met bouwers zou overleggen, zo stellen we onze geuren samen door ideeën uit te wisselen, verhalen te (her)vertellen en een geurverhaal op te stellen.

We moesten uiteindelijk ook sterk rekening houden met eventuele reacties op de verpakking waarin de kaarsen en diffusers zouden worden verkocht. Plastic en geurbehoud werken niet goed samen, wat een van de integrale redenen is waarom we voor de serie van Apsley and Company gekozen hebben voor glazen omhulsels. “

Maar wie is Helen nu eigenlijk? Dit is wat haar werknemers over haar vertellen:

“Helen is eclectisch, productief en consistent. Van haar eigenzinnige, maar toch klassieke en chique neigingen tot haar unieke, progressieve benadering van alles wat geur en zakelijk is. Helen is een trendwatcher en gretig op de hoogte van allerlei  bewegingen in verschillende industrieën, van schoonheid tot mode, eten, technologie en levensstijl. Ze zet haar creativiteit aan het roer van Apsley Australia. Ondanks het feit dat ze constant over de wereld rent en een geurmekka beheert, weet Helen op de een of andere manier goed op de hoogte te blijven van alles wat er in de industrie ‘gebeurd’. “

Helen vertelt zelf iets meer over haar privéleven:

“Mijn lieve partner en ik zijn nu een paar jaar samen. We leven een eenvoudige levensstijl in een semi-landelijke omgevin, compleet met alpaca’s, kippen, postduiven en een zeer verwende kat! Ik ben een gepassioneerde tuinier met een focus vooral op zelfgekweekte groenten en bloemen. Ik kook graag en als ik mijn moeder niet help,  (ze is 93) op het werk ben of op zakenreis, vind je me in de tuin of de keuken.

Ik heb het geluk dat ik 3 prachtige stiefzonen heb van mijn twee relaties en 3 heel speciale kleinkinderen.

Ik heb een MBA, maar dat heeft me niet geleerd hoe de echte zakelijke wereld werkt!

Mijn favoriete steden, behalve mijn fantastische geboortestad Melbourne, zijn Londen en Parijs voor de geschiedenis, mode en tuinen, en ik ben constant verrast en verheugd over het futuristische Dubai. ”

Helen wil graag afsluiten door het volgende tegen u te zeggen:

“Een ambachtelijk gecreëerde huisgeur kan je levensstijl enorm verbeteren. Elk item kan iets speciaals toevoegen aan uw ruimte. Diffusers zijn perfect voor het creëren van 24/7 sfeer in een kamer, rustig zittend op de achtergrond met prachtige geuren, met minimaal onderhoud. Kaarsen zijn de schittering, de kers op de taart en ze kunnen een onmiddellijke sfeer aan een ruimte toevoegen. Gecombineerd, diffusers en kaarsen bij elkaar, voegt gewoon dat speciale iets toe aan je huis en creëert die onmiddellijk herkenbare, kenmerkende geur die vrienden en familie met je associëren, wanneer ze je huis binnenkomen. ”

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert