Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Simone Voss, oprichtster en directeur van Simone Voss Luxury Fragrances

Mr Voss, ongeveer een jaar geleden geïntroduceerd op de kaarsen en diffuser markt, die bijna overstroomt door het aanbod van verschillende merken. Na het risico te hebben genomen, voortkomend uit ambitie en gevoelens van en vermogens tot het creëren van schoonheid en luxe door Simone Voss zelf, kan dit merk zichzelf nu roemen om het succes. Een succes dat gecreëerd wordt door kaarsen en diffusers met sublieme geuren, die tegelijkertijd een uiterlijke verschijning hebben van ultieme luxe en exclusiviteit. Krachtige, doch verfijnde geuren die in combinatie met de geurnamen spreken tot de verbeelding en herinneringen en gevoelens kunnen oproepen. Na een jaar kan dit gezegd worden: Mr Voss is hier om te blijven.

Wie is Simone Voss?

“Ik ben geboren en getogen in Australië.

Ik ben een groot deel van mijn werkzame leven een make-up artieste van beroemdheden geweest en ik heb gewerkt met enkele van de grootste namen uit Australië en ook met internationale gasten. Daarnaast heb ik gewerkt bij enkele van de meest succesvolle televisieproducties van het land.

Vervolgens heb ik bloemiste en evenementstyling toegevoegd aan mijn carrièreportfolio, wat leidde tot verdere creatieve ambities. Ik ben een trotse zakenvrouw, moeder en vrouw van Andrew.”

Simone legt uit hoe het idee voor Mr Voss kaarsen en diffusers is ontstaan

“Ik ben altijd betrokken geweest bij dingen van schoonheid. Vanuit de bloemisterij en evenementstyling kwam als eerste het idee voort om mijn eigen kaarsen te gaan maken.
Op het creatieve whiteboard werden diffusers en luxe interieur items toegevoegd.

Daarna waagde ik me naar het zuiden van Frankrijk voor een intensieve training in de parfumerie en voor het maken van kaarsen met de zeer gerespecteerde Rachel Vosper in Belgravia, buiten Londen.

Vanaf het idee van “een kaars maken” kwamen 15 maanden van meer ideeën, deze uitwerken en uitproberen en constant opnieuw testen.

Mijn doel was om nooit ‘gewoon een ander kaarsenmerk’ te zijn.”

Simone beschrijft de filosofie en visie achter de kaarsen en diffusers van Mr Voss

“Deze zijn eigenlijk eenvoudig. Aandacht voor detail in alles wat we doen. Uniek zijn in een overstroomde markt. Onze doelen bereiken, maar toch betaalbare luxe zijn voor onze klanten.”

Simone beschrijft hoe de verbazingwekkende geuren van Mr Voss werden gecreëerd en tot leven kwamen

“Het doel was om verfijnde geuren te produceren voor een unisex-collectie. Uit een lange lijst kwam een korte lijst, en uiteindelijk kwamen daar onze drie kenmerkende geuren uit voort: Columbus, Don Vitone en Signor Casanova.

Het proces om dat punt te bereiken heeft bestaan uit bijna een jaar werken met verschillende geurhuizen uit Australië. Alleen premium geuroliën zouden worden gebruikt.

In het geval van het branden van een Mr Voss kaars wilden we de combinatie van top-, midden- en basisnoten om suggestieve en verleidelijke geuren te kunnen maken.”

Simone vertelt hoe ze de karakternamen van de kaarsen heeft bedacht

“Net als de geuren, waren de geurnamen ook het product van een lange lijst die een korte lijst werd, totdat er uiteindelijk drie overbleven.

We wilden voor elke geur een thema dat ook een nuttige bijdrage zou kunnen zijn aan het eventueel cadeau geven van onze kaarsen en/ of diffusers.

Columbus is de geur voor de avonturier of risiconemer. Don Vitone is voor de baas, of op zijn minst de persoon die denkt dat ze dat zijn. En Signor Casanova is de kaars voor de minnaar.”

Simone beschrijft welke Mr Voss geur haar persoonlijke favoriet is

“Zo’n moeilijke vraag omdat ik echt van ze allemaal hou. Op sommige dagen geef ik de voorkeur aan de ene boven de andere. Signor Casanova heeft veel goede dagen gehad!”

Simone vertelt hoe de geuren van Mr Voss een sfeer creëren en stemmingen beïnvloeden

“Geuren kunnen zo krachtig zijn. Welk gevoel of herinnering wordt opgeroepen door een van de drie Mr Voss geuren kan van persoon tot persoon verschillen. En verschillende tonen kunnen zich openbaren als je een Mr Voss kaars brandt.
Een Mr Voss geur heeft de mogelijkheid om een ‘ontsnapping’ te bieden. Zuiver en fris, maar toch verfijnd.”

Simone vertelt over de belangrijkste fase in het productieproces van de Mr Voss kaarsen en diffusers

“Ik zeg dit oprecht: elke stap van onze ontwikkeling is belangrijk geweest. Het ontwerp van de houders, de verpakking, de geuren, de geurnamen.

Maar natuurlijk het testen van was vermengingen, diffuser basissen en geurpercentages was van het grootste belang.

In het geval van de ontwikkeling van de Mr Voss kaarsen hebben we letterlijk meer dan duizend uur getest.”

Simone beschrijft wat ze het leukste vindt aan haar werk en of ze altijd al een ondernemer is geweest in hart en ziel

“Hoewel er druk is in het bedrijfsleven, wegen de pluspunten van de uitdagingen veel zwaarder dan de minpunten. Het is ongelooflijk bevredigend om iets van schoonheid te creëren dat iemand anders genoeg waardeert om in hun huis te plaatsen of als cadeau te geven.

Zakelijk is zakelijk, maar je hart moet ook ‘geïnvesteerd’ zijn.”

Simone vertelt iets meer over haar privéleven

“Ik ben mijn hele leven gemotiveerd en ambitieus geweest. Ik hou van mijn werk en de vrijheid om creatief te kunnen zijn.

Ik wil dat mijn jonge zoon Harry trots is op wat ik heb bereikt. Hij is ook onze jongste werknemer!

Familie is voor mij van het grootste belang. En het hebben van hun steun bij alles wat ik in mijn leven heb gedaan, is iets dat ik koester.”

Simone vertelt meer over haar ‘me-time’-rituelen

“Haha!..chillen: telefoon uit, laptop in de andere kamer, Netflix kijken! Een goede massage is ook moeilijk te verslaan en te weerstaan.”

Als laatste wil Simone het volgende tegen haar (toekomstige) klanten zeggen

“Ik hoop dat je net zoveel van de collectie van Mr Voss houdt als ik. Ons eerste jaar van distributie was enorm en we zijn van plan om groter te worden.

Mr Voss is hier om te blijven, en klantloyaliteit aan de collectie wordt niet alleen op prijs gesteld, maar ook zeer gekoesterd.”

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert