Verzorgings- & Veiligheidsinstructies

Het branden van een kaars en het gebruik van een diffuser is een persoonlijke verantwoordelijkheid met bijbehorende risico’s. Door de volgende verzorgings- en veiligheidsinstructies te volgen, zorgt u voor maximaal plezier en een lange levensduur van elke kaars en diffuser uit ons assortiment.

Kaars verzorging

Steek elke lont altijd aan wanneer u de kaars gebruikt.

Laat elke keer dat u de kaars aansteekt, het gehele oppervlak vloeibaar worden. Dit is een MUST bij de eerste verbranding, omdat dit een zogenaamd ‘was-bad’ creëert waardoor bij de volgende verbranding van de kaars er geen kaars tunneling optreedt.

Ook heeft een kaars een zogenaamd ‘geheugen’. Het creëren van een wasbad de eerste keer dat u de kaars brandt, zorgt voor een gelijkmatige verbranding en maximale geurafgifte telkens wanneer u de kaars aansteekt.

Het heeft meer tijd nodig om een was bad te creëren bij de eerste verbranding, omdat de was ‘vers’ is.

Voor maximaal gebruik en om de geur te behouden, mag u een kaars nooit korter dan twee uur en nooit langer dan vier uur laten branden of de vloeibare was dieper dan 2,5 cm laten worden.

Houd de lonten getrimd op 5 – 7 mm voordat je je kaars aansteekt om een ​​goed wasbad te creëren. (dit is waar de geur vandaan komt, niet van de lonten) en om roet te voorkomen.

Wanneer er meer lonten in uw kaars zijn, probeer dan beide lonten in het midden van de kaars te houden.

Omgevingsomstandigheden, geur en waskleur hebben invloed op de brandtijd van de kaars. Houd uw kaars op een droge en constante temperatuur (15-25c).

Bescherm altijd de tafel of het oppervlak waarop de kaars rust. Cocolux Australia heeft al een fluwelen bekleding aangebracht aan de basis van de kaarsenhouder uit de Luna collectie om ervoor te zorgen dat oppervlakken beschermd blijven.

Diffuser verzorging

Plaats uw diffuser in een kamer, dicht bij een deur, zodat u door de geur wordt begroet als u binnenkomt. Net als een bos verse bloemen, ruikt u de geur als u voorbij loopt.

Diffusers doen wonderen in ruimtes, waar u het lekker wilt laten ruiken. Het in de gaten houden van een brandende kaars is bijna onmogelijk in ruimtes zoals entreehallen en walk in closets, maar diffusers hoeven niet in de gaten gehouden te worden.

Verschillende luchtomstandigheden, samen met het aantal, de breedte en de lengte van de diffuser stokjes, hebben invloed op de snelheid waarmee de geurolie zal verdampen. In warme of  droge klimaten of in ruimtes met airconditioning kan geur sneller verdampen.

Draai de stokjes van de Apsley and Company en Mr. Voss diffuser  om voor toename van de geur. Geadviseerd wordt om de diffuser stokjes 1 maal per week om te draaien.

U kunt ze elke dag omdraaien als u een meer intense geur wilt of, voor een meer subtiele geur, minder vaak of niet alle stokjes tegelijkertijd omdraaien.

Onthoud dat hoe meer stokjes u omdraait en/of hoe vaker u ze omdraait, hoe sneller de diffuser zal verdampen.

Draai voordat u bijvoorbeeld op vakantie gaat , alle stokjes van de Apsley and Company en Mr. Voss diffuser om. Wanneer u dan weer thuiskomt, wordt u verwelkomd door een uitnodigende geur!

Kaars veiligheid

Het is heel belangrijk dat kaarsen met zorg worden gebruikt en behandeld, want hoewel ze prachtig zijn, is het nog steeds een mini-vuur.

Neem een ​​paar minuten de tijd om de veiligheids- en onderhoudsinstructies te lezen die op of in de verpakking van uw kaars staan en ook op deze website worden beschreven, om ervoor te zorgen dat u met maximaal plezier, langdurig geniet van uw kaars.

* Houdt een brandende kaars in het zicht en laat hem niet onbeheerd achter.

* Houdt de brandende kaars uit de buurt van kinderen en huisdieren

* Houdt de brandende kaars uit de buurt van objecten die vlam kunnen vatten.

* Zoals bij elke kaars, maar vooral een kaars met een messing houder: u mag een brandende kaars niet aanraken of verplaatsen als de was vloeibaar is, zelfs nadat de kaars al is gedoofd.

Voor het aansteken van de kaars:

1. Trim de lont elke keer tot 5 –  7 mm (1/4 inch) voordat u hem aansteekt en zorg ervoor dat de lont rechtop staat.

2. Plaats de Apsley and Company, The Luxurate, de Mr. Voss en de Greg Natale X Cocolux Australia kaarsen op een vlak, hittebestendig oppervlak.

3. Zorg ervoor dat de was poel vrij is van lucifers, lonten en ander vuil.

4. Probeer de lonten in het midden van de kaars te houden.

Tijdens het branden van de kaars:

1. Verplaats een brandende kaars niet.

2. Steek de kaars niet aan als de glazen houder van Apsley and Company op enige manier is gebarsten, afgebroken of gebroken.

3. Plaats de brandende kaars niet in de buurt van een open raam, in een tochtig gebied of in de buurt van een ventilator of luchtkanaal.

4. Brandt uw kaars nooit op of in de buurt van iets dat vlam kan vatten

5. Laat de kaars niet korter dan 2 uur of langer dan 4 uur per keer branden of de vloeibare was dieper dan 2,5 cm laten worden.

6. Als de kaars meerdere lonten heeft, moeten deze allemaal worden aangestoken, wanneer u de kaars gaat gebruiken.

7. Laat geen vlammen in contact komen met de zijkant van het glas (voor Apsley and Company).   

9. Stop in zijn geheel met het branden van de kaars wanneer 1 cm ongesmolten was op de bodem van de kaarsenhouder achterblijft.

Bij het uitmaken van de kaars:

1. Gebruik indien mogelijk een kaarsendover om de kaarsvlam te doven om spatten van was te voorkomen. Blaas anders de vlam voorzichtig uit.

2. Gebruik, indien de kaarsenhouder deze heeft, niet het deksel om de vlam te doven.

3. Gebruik nooit water om een ​​kaars te doven, omdat dit kan reageren met het was bad.

4. Zorg ervoor dat de kaars volledig is gedoofd voordat u deze zonder toezicht achterlaat.

5. Raak de kaars niet aan totdat deze volledig is afgekoeld. Wacht tot de was stevig is.

Diffuser veiligheid

Neem een ​​paar minuten de tijd om de veiligheids- en onderhoudsinstructies te lezen die op of in de verpakking van uw diffuser staan en ook op deze website worden beschreven, om ervoor te zorgen dat u met maximaal plezier langdurig geniet van uw diffuser.

Het is heel belangrijk dat de diffuser voorzichtig wordt gebruikt. De aromatische vloeistoffen van Apsley and Company en Mr. Voss bevatten ontvlambare alcohol, dus houd het product uit de buurt van open vuur.

Plaats de diffuser op een vlakke ondergrond en uit de buurt van kinderen, huisdieren en stoffen/ (be) kleding, waarvoor het mogelijk riskant is als er olie op wordt gemorst.

Wees voorzichtig wanneer u uw Apsley & Company en Mr. Voss diffuser gereed maakt of de diffuser stokjes omkeert. Draai de stokjes om boven een gootsteen of een niet-poreus oppervlak en verwijder eventuele druppels van de diffuser houder voordat u het op een vlakke ondergrond (terug)plaatst.

Was uw handen grondig nadat u de stokjes hebt aangeraakt en vermijd oogcontact.

Wees ook voorzichtig met de Cocolux Australia -diffuser tijdens het druppelen van de geurolie op de lavastenen, zodat oppervlaktes niet worden beschadigd

In het geval dat er olie is gemorst, moet u de geurolie zo snel mogelijk opruimen. Water op een vochtige doek doen om vervolgens de olie te verwijderen,  is de beste optie.

Overweeg een onderzetter onder de diffuser te gebruiken om schade aan (delicate) oppervlaktes te voorkomen.